На официална церемония във Военния клуб в Пловдив бяха обявени победителите в 14-тото издание на ученическото състезание "Народните будители и аз", предава Plovdiv24.bg.

"Проектът има за цел да представи онези възрожденци и личности, които са оставили отпечатък в израстването на българското общество. 14-то издание беше подкрепено на национално ниво от МОН, СУ и ПУ и се проведе под патронажа на президента Румен Радев. Основната цел на проекта е да възпитава младото поколение в изконни български ценности за формиране на национална гордост" - каза при откриване на тържеството Христина Атанасова - ръководител на проекта, съпруга на основателя покойния Кирчо Атанасов.

Над 84 350 ученици от 5 до 12 клас от цялата страна са участвали в конкурса от 2010 до 2024 г. Тази година състезанието е проведено в 153 паралелки от 13 училища в няколко области в България. Първо място в колективното участие печели екип от МГ "Акад. Кирил Попов" - Пловдив. Наградата е тридневна екскурзия до Рупите. В индивидуалния конкурс темите са Васил Левски, Христо Ботев, Хан Аспарух, Симеон I Велики, Петър Берон. 

Поздравителни адреси изпратиха президентът Румен Радев, Синдиката на българските учители, Регионалното управление на образованието.