Ученици на Гимназията по строителство и архитектура, графика и дизайн "Кольо Фичето“, Профилирана гимназия "Васил Левски“ и Природоматематическа гимназия "Атанас Радев“ станаха шампиони на България в ученическите игри и си извоюваха правото да представят страната ни на световните първенства идната година. По този повод те получиха днес награди и от ръководството на Община Ямбол, съобщиха от общината.

"Изключително сме горди с вашия успех! Надявам се, че сте осъзнали колко е важен спортът не само за доброто здраве, но и той ни учи на дисциплина, да не се отказваме пред препятствия, на търпение и постоянство“, каза в приветствието си към учениците и техните треньори кметът Валентин Ревански.

Поздравления към тях отправиха също заместник-кметът Енчо Керязов, председателят на Общинския съвет Антон Шиков и председателката на Ученическия спортен клуб Добринка Чолакова.

"Такъв успех досега за Ямбол не е имало на ученическите спортни игри. От 9 отбора на финалите имаме три първи и едно трето място.“, каза Добринка Чолакова.

Отборът на ГСАГД "Кольо Фичето“ се класира на първо място в Ученическите игри по футбол за юноши 8-10 клас. В Хасково ямболските момчета прегазиха тимовете на връстниците си от Габрово, Варна, Перник, София и Хасково. Отборът е воден от Добромир Араванов в екип с Йорго Йоргов и Калоян Хайдутов.

Отборът 10-12 клас на Профилирана гимназия "Васил Левски“, трениран от Ирена Петрова, е шампион по лека атлетика, побеждавайки отбори на Видин, Варна, Сливен, София, Правец, Пазарджик, Разград и Димитровград.

ПМГ "Атанас Радев“ спечели титлата в Ученическите игри по баскетбол за 8-10 клас. Тимът, воден от Милен Костов, завърши турнира в Сандански с шест победи и се класира за световните ученически игри. В групата момчетата надвиха последователно представителите на Хасково, Сандански, Русе и София, Видин и Плевен.

Отборът на девойките 11-12 клас на ПМГ "Атанас Радев“ стана трети по волейбол, изпреварвайки връстничките си от Пловдив, Бенковски, Варна, Горна Оряховица, Видин и Сливен.

Освен отборни награди, днес кметът Валентин Ревански връчи и три индивидуални. Стефан Касабов от ПМГ "Атанас Радев“ е обявен за MVP /най-полезен играч/ на турнира по баскетбол. Лекоатлетите Никола Караманолов и

Даниел Найденов от ПГ "Васил Левски“ се класираха на първо място съответно при спринт на 100 м и бягане на 800 м.