В навечерието на професионалния празник на строителите, ученици от Велико Търново видяха на място как  се правят пътища. 11-класници от специалност "Транспортно строителство" на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Ангел Попов" в старата столица бяха на терен заедно със служители на  "Пътни строежи – Велико Търново", предаде кореспондент на "Фокус"

Младежите бяха на обект "път II-53 Поликраище - гр. Елена".

"Нашият XIб клас с ръководител инж. Даниела Костова бе подробно запознат със процесите по рехабилитацията и полагане на асфалтобетон с набита фракция  Показано беше и изпълнение на отводнителни окопи и риголи, стоманена мрежа за укрепване на откоси, водостоци и мостови съоръжения, вземане на сондажна ядка за лабораторно изпитване", обясняват от училището. 

Изпълнителният директор на "Пътни строежи – Велико Търново“ инж. Филип Маринов и екипа на пътно-строителната фирма са осигурили всичко необходимо за пълноценно практическо обучение: транспорт, време, разяснения, информация, достъп до новата им пътно-строителна механизация, накратко – как и с какво се прави път.

"Учениците видяха как техните знания и умения могат да се приложат в реалността и това ги мотивира за професионалното им развитие", посочват още от школото.