Десетокласниците от СУ "Йоан Екзарх Български“, представители на Съвета на хуманитаристите в училището и преподаватели засадиха фиданки в двора на училището, в инициатива на РИОСВ-Шумен по повод Деня на Земята, съобщиха от екоинспекцията. Срещата беше подпомогната от директора на училището г-жа Валентина Тодорова, която лично се включи в засаждането.

Въпреки лошото време в мероприятието се присъединиха и гости на училището от Програмата от мобилността за обмен на иновации по националната програма "Иновации в действие“ и представители от партниращи училища от страната.

По – късно в актовата зала на хуманитарната гимназия експерти от шуменската екоинспекция разговаряха с присъстващите по проблемите на околната среда в световен мащаб и бе акцентирано върху мотото на тазгодишното отбелязване на Деня на Земята - "Инвестираме в нашата планета“. Представената презентация на тема "Екологично равновесие на Земята“ предизвика дискусия, в която учениците заявиха своята гражданска позиция по екологичната тема.