С призови отличия от регионалния кръг на Националното състезание по професии 21-23 март 2024 г. се завърнаха възпитаници на Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство "Никола Й. Вапцаров", съобщиха от училището.

За запомнящата се изява медали и грамоти получиха Борислава Касачкова от 11 "а“ клас и Зорка Узунова от 12 клас, състезатели в категориите "Най-добър млад готвач“ и "Най-добър млад сервитьор".

С майсторските си кулинарни умения Борислава Касачкова се нареди сред отличените Топ 20 млади готвачи.  Тя демонстрира приготвянето на печена тиква с мус от извара, гарнирана с желирани бонбони от цвекло, трюфели, горски плодове и ядки, основното блюдо бе от балканска пъстърва. Кулинарните си техники, въображение и новаторство ученичката дължи на своя ментор г-жа Катя Чочева. А с отличните си компетенции в сервиза, финес, умения за презентиране и обслужване по концепцията "Грижа за клиента" Зорка Узунова се нареди сред 7-те най-добри сервитьор-сомелиери в Южна България, отлично подготвена от своя ментор г-жа Мая Кисьова.

Професионалният екип на СПГТС "Никола Й. Вапцаров“  заложи на иновативни кулинарни и сервизни техники, което категорично го позиционира сред професионалистите.