Дни преди 12 октомври – Денят на българската община, ученици от група за целодневна организация на учебния ден -VI клас при ОУ “ Св. Паисий Хилендарски“ гр. Елхово с учители Теменужка Костова и Галя Кръстева посетиха общинска администрация – Елхово.

По време на посещението си, децата имаха възможността да се запознаят с организацията на дейността в общината. Кметът, г-н Петър Гендов, приветства учениците и им разказа за своята работа, за важните начини да участваме в управлението, както и за предизвикателствата, пред които се изправя местната власт. Председателят на Общински съвет Елхово – Християн Кускунов, им разказа за начина на работа на местния парламент, а учениците с отговорност и ентусиазъм влязоха в ролята на общински съветници, като приеха важни за тях решения.

Посещението бе организирано с цел да запознае младите хора с работата на местната администрация, както и да обясни значението на местното самоуправление за развитието на техния роден град. Срещата на децата завърши с обещание от учениците, че ще продължат да се интересуват от живота в общината и дори ще помагат с доброволчески инициативи в бъдеще, а от страна на местната власт – че ще се вслушат в техните предложения.

Това посещение, подчерта важността на връзката между местната власт и младите хора и показа, че децата могат да бъдат активни участници в обществените процеси още от най-ранна възраст.