В рамките на акцията на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ ученици от Ловеч апелираха към водачите на моторни превозни средства за повишено внимание и да пазят децата. За поредна година вчера инспекторите от Детска педагогическа стая при РУ - Ловеч, съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Ловеч и ученици от СУ "Тодор Кирков“ спазиха традицията и се включиха в инициативата.

В рамките на специализирана операция за подобряване на пътната обстановка в Ловеч младежите с подкрепата на пътни полицаи раздаваха флаери с полезни съвети, призоваващи всички участници в движението към повишено внимание на пътя, толерантност към всички участници в движението и спазване на скоростните режими, както в населените места, така и извън тях. Брошурите са предоставени от Местната комисия.

В периода юни – август т.г. на територията на област Ловеч са регистрирани 78 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали осем и са ранени 103-ма участници в движението. 17 от пътнотранспортните произшествия са с участието на деца, като 26 са пострадали в качеството си на пътници, две като пешеходци и три като водачи на велосипеди.