На специална среща ученици от 10 и 12 клас на Лесотехническа професионална гимназия бяха наградени от гл. инспектор Цветан Иванов от пожарната служба в Берковица, г-жа Нина Кирилова от РУО - Монтана и г-жа Спаска Георгиева - зам.-кмет на Община Берковица, съобщиха за "Фокус" от местната власт.

Организатори на проявата са главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към Министерство на вътрешните работи и "Национална асоциация на доброволците в Република България" в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта.

Петя Любомирова от 12.А клас, Румен Григоров и Георги Петров от 10.Б клас получиха признание за участието си в национален конкурс за есе на тема "Моите представи за доброволците, помагащи при бедствия и пожари“.

Над 170 ученици от цялата страна, навършили 16 години, са взели участие в конкурса. Макар и да не са в челната тройка, възпитаниците на Лесотехническа професионална гимназия показаха отношение и отговорност към доброволчеството като гражданска проява. Освен представите си за доброволчеството, в текстовете на учениците присъстваше и темата за бедата, усетена от първо лице по време на проливните дъждове и бедствието в гр. Берковица.

Директорът на ЛПГ, г-жа Христина Христова, благодари на учениците и техния консултант Петя Генова и сподели на гостите, че ЛПГ има постоянна политика за насърчаване на своите възпитаници да бъдат в подкрепа на обществото.