Ученици от Чепеларе намериха портфейл с пари и го предадоха в полицията. това съобщи за "Фокус“ говорителят на Областна дирекция на МВР – Смолян, Елена Стоилова. "Четирима ученици от СУ "Васил Дечев“ са открили портмонето в двора на училището, като в него е имало и голяма сума пари. Децата, без да се замислят веднага са занесли портфейла в районното управление в Чепеларе. В него е имало и документ, чрез който служителите бързо са установили собственика и са му върнали портфейла си“, посочи Стоилова.

Децата са наградени с грамоти за доблестната постъпка от ръководството на училището. "Горди сме с постъпката на нашите ученици Костадин Делисивков, Васил Калфов, Иван Илчев и Христо Илчев, за доблестната си проява. Нека това бъде  пример за много от нас, да бъдем по- добри и човечни“, посочват от училището в социалните мрежи.

Говорителят на полицията в Смолян отбеляза, че зачестяват случаите на деца, които намират пари и ги предават на органите на реда. "Все по-често се случва ученици от региона на Смолян да намират пари или портфейли и да ги предават в полицията, което е показателно, че децата са честни и отговорни“, каза още Стоилова.