Започна втората учебна година за децата от Детското полицейско управление в Бобов дол, предаде репортер на "Фокус“.  Децата от V клас в Основно училище "Никола Вапцаров“ в Бобов дол стартираха новата учебна година. Обучението е за период от две години. Началото бе през миналата учебна година и  ще приключи до края на тази.

Целта на обучението е децата да научат повече за ролите в екипната дейност- какво е екип, начините за изграждане на екипи, моделите за вземане на решения, умения да се дискутира, методи за решавана на спорове.

В програмата до края на учебната годината ще се  работи  по различни теми, като заниманията се водят от служители на Районно управление - Бобов дол, като широко е застъпена и темата за пътната безопасност.  В програмата са включени занятия с представители на Българския червен кръст- оказване на първа долекарска помощ, вредата от алкохола и тютюнопушенето, Районната служба "Пожарна безопасност и защитна на населението"- действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации.