Учениците на столичното 16 ОУ "Райко Жинзифов“ в район "Надежда“ се радват на модерна спортна площадка. Това съобщиха от районната администрация на страницата си във Facebook, предаде Sofia24.bg.

"Радостта и блясъка в очите на децата, които тичат по зеления терен в двора на любимото си училище - това е най-голямата награда и стимул да продължим активна работа в район "Надежда", каза районният кмет Димитър Димов.

В момента се изгражда нов спортен терен срещу блок 16 в ж.к. "Свобода", а новият обект до блок. 220/221 в ж.к. "Надежда" 2 вече радва децата и младежите в район "Надежда“. От район "Надежда" благодариха за съвместните усилия на изпълнителя, Столична община, надзорната фирма, директора на 16 ОУ  Елисавета Иванова и на служителите в администрацията на район "Надежда“. 

"Нашата голяма мечта се осъществи - над 550 деца от 16 ОУ "Райко Жинзифов" вече ще имат своя модерна и безопасна база за спортни дейности. Изказвам нашата голяма благодарност към кмета на район "Надежда" и Столична община за изграждането на новата спортна площадка в двора на 16 ОУ "Райко Жинзифов", каза директора на 16 ОУ Елисавета Иванова, по време на откриването на новото съоръжение.

Новоизградената спортна площадка е предназначена за футбол, баскетбол и волейбол. Изградена е със специализирана настилка, размерите и са 21.50 метра на 42.00 метра, а допълнителната зона за баскетбол ще бъде с размери 15.00 на 28.00 метра. Предвидено е допълнително осветление на спортната площадка.

Съоръжението е реализирано след спечелен от район "Надежда“ проект по Програмата за изграждане на нови и ремонт на съществуващи спортни площадки в държавните и общински училища (Модул 1) на стойност 199 989 лв. и се финансира от Министерство на образованието и науката.