Успешна акция по създаване на нова гора се проведе край Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. В нея участваха представители на "Клуб за бъдеще“, доброволци, ученици от ПМГ "Професор Емануил Иванов“ и Основно училище "Свети Паисий Хилендарски“, участници в Кик бокс клуб "Спартак“. Новата гора беше залесена в района на село Блатец, на специално избран и посочен от горски експерти терен. Около 600 фиданки бяха засадени в земята.

"Благодарим на всички участници, които оставят своята следа в природата и правят промяна към по-зелен и по-устойчив свят!  Благодарим ви, че направихте този ден толкова специален. Нека съвместните ни усилия продължат да дават плодове и да правят нашия свят по-красив и здрав! Останете вдъхновени и продължавайте да бъдете част от положителната промяна в нашата общност“, казаха организаторите на инициативата.

Те са категорични, че това е един чудесен пример за съвместна работа между институции и местните хора. Така се гради общност, така се обединяват хората, а и възпитават младите да ценят и пазят.