Борислава Пламенова, ученичка в 11 а клас на ПГ "Проф. д-р Асен Златаров"- Видин, пое управлението на Областен информационен център-Видин. В рамките на инициативата на Джуниър Ачийвмънт-България "Мениджър за един ден", тя зае позицията на управител на центъра. Така, за първи път в живота си, тя ще има възможност да бъде мениджър и в това си качество да координира и насочва цялостната работа на екипа на центъра и предоставянето на услуги на потенциалните бенефициенти от област Видин, съобщиха от центъра.

В началото на работния ден Борислава, която е специалност "Икономика и търговия", се запозна с процедурния наръчник за дейността на областните информационни центрове и длъжностните характеристики на екипа на центъра във Видин. Младият мениджър проучи и възможностите, които дава на бенефициентите Информационната система за управление и наблюдение на Европейските фондове (ИСУН) и се запозна с реализирани проекти в област Видин. С оглед специалността си, тя разгледа детайлно проект на фирма, изпълнен по програма "Конкурентоспособност".

Борислава Пламенова активно взаимодейства с екипа на ОИЦ-Видин. Управителят на ОИЦ Мариела Савкова й представи основните моменти в работата и запозна младият мениджър с дейността на мрежата от 27 информационни центъра, европейските програми за финансиране и системата за кандидатстване, отчитане и информация за средствата от ЕС - ИСУН. Експертът Цветомир Ценков акцентира на популяризирането на възможностите за финансиране чрез медиите и социалните мрежи, а експертът Яна Гъркова на поддържането на пряка връзка с бенефициентите чрез регулярното изпращане на актуални справки с отворените процедури за кандидатстване, както и на някои специфики при работата с ИСУН в модула за отчетност на изпълнението на програмите.

Областен информационен център-Видин се включва за седми път в инициативата на Джуниър Ачийвмънт-България "Мениджър за един ден". Като част от цялостната си политика за работа с младите хора, ОИЦ-Видин подкрепяше дейността на младежкия парламент през годините, както и осигури възможности за стажуване в офиса на десетки ученици от Видин.