Сигнал за възникнал скандал и побой между няколко човека в радомирското с. Негованци бил подаден вчера рано сутринта около 04:28 ч. Екипи на Областната дирекция на МВР – Перник и ЦСМП пристигнали на място и установили смъртта на 39-годишен мъж.

Органите на реда изяснили, че по-рано вечерта възникнал скандал между две компании, които празнували събора на селото. След това празнуващите се разделили и потърпевшия с няколко човека се преместили в негов имот в селото.

Малко преди 04:00 ч. другата компания пристигнала при тях, за да изяснят спора, който възникнал преди това. Така се стигнало до фаталния край, при който 39-годишнят мъж бил намушкан с нож и починал на място. Познатият на полицията 33-годишен мъж с постоянен адрес гр. Бобов дол бил задържан за 24 часа.

Трупът на починалия е закаран в Съдебна медицина за аутопсия. Извършен е оглед от криминалисти на областната дирекция и разследващ полицай и е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Перник.

След проведените процесуално-следствени действия и събрани достатъчно доказателства 33-годишният мъж е привлечен като обвиняем и е задържан за до 72 часа с прокурорско постановление.

Предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“.