Търговище. Тялото на загинал възрастен мъж е било открито след пожар в дома му в поповско село. Това съобщиха от ОДМВР – Търговище. Инцидентът е станал на 23 януари т.г. около 23.20 часа.

В РУ-Попово е получен сигнал за възникнал пожар в пристройка към къща в с. Априлово, община Попово, обитавана от 74-годишен самотноживеещ мъж от селото. Пристигнали на място служители на РСПБЗН-Попово и на РУ-Попово в коридор на около метър от входната й врата са намерили трупа на собственика. При извършения първоначален оглед следи от насилие по тялото не са установени. Откарано е в МБАЛ-Търговище за аутопсия. В резултат на инцидента е унищожена около 400 кв м разгъната площ от сградата, около 230 кв м покривна конструкция, дрехи, хранителни продукти, домакинско имущество.

Пожарът е погасен от екип служители на РСПБЗН-Попово с един противопожарен автомобил и две водоноски. За гасенето му са използвани около 20 000 л вода. Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 330, ал. 3 от Наказателния кодекс. Разследването се извършва под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.