Творческа енергия, която не познава граници, ще събере трима талантливи художници от България и Северна Македония в "Галерия 33“ във Варна за участие в културното събитие "Чайки Арт“, което ще се проведе на 24 август (събота).

Проф. Беди Ибрахим - художник, скулптор и сценограф от Северна Македония, съгражданинът му Атанас Ботев - майстор в живописта, графиката, рисунъка, арт инсталациите и пърформансите, както и доц. Николай Нинов - блестящ български скулптор, ще представят своята артистична визия за чайките като птици, влюбени в морето и залеза, градски хулигани, хора с различни лица и съдби, в творческа работилница на морския бряг във Варна.

Творческото събитие "Чайки Арт“ се осъществява с финансовата на подкрепа на Фонд "Култура“ на Община Варна.

Музикалната проява на същата концепция – арт проектът "Чайки" ще събере почитателите на ъндърграунд музиката от 18:30 часа на същия ден (24.08.2024 г.) в парка в кв. “Аспарухово“, където ще започне второто издание на "Чайки Фест“. Целта му е да се насърчи развитието на варненската ъндърграунд сцена, подобно на известните форуми "Атмосфера“ и "Фриймайнд“ в миналото. С участие тази година ще се включат групите "Gigashadow“, "Pizza“, "Behind bars“, "Сричка“, като и специалните гости от Северна Македония "21 век (21 Vek), които ще забият за първи път на варненска сцена.

В паузите между бандите, на екрана на сцената, ще бъдат излъчени документални серии от работилницата на "Чайки Арт“.

Проектът включва и собствено онлайн радио – "Чайки", чиято цел е подкрепа и популяризиране на алтернативната и ъндърграунд музика, с фокус България и Балканите.