Творческият сезон за Академичния народен хор при АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев“ започва с ударно начало, под диригентството на д-р Николай Гурбанов и феноменалната вокална работа на доц. д-р Данка Цветкова, съобщиха за "Фокус" от Академията.

Световноизвестната академична формация, която през февруари месец тази година, се завърна от Испания, след успешно турне със виртуозът Васко Василев, започва своя нов творчески сезон с крайбрежно турне. Обединени под името AQUARIUS, концертите с ортодоксална и фолклорна програма ще радват както жителите, така и туристите в градовете: Созопол, Малко Търново и Бургас.

На 12 септември от 12.00 ч. в православния храм "Св. Св. Кирил и Методий“ в град Созопол, момичетата от Академичен народен хор ще изнесат почти едночасова ортодоксална програма.

В същия ден, но от 20:30 ч. на сцената на летен театър "Аполония“ в Созопол, жителите и гостите на града ще станат свидетели на богата фолклорна програма, отново представена от пловдивската академична формация.

На 13 септември, в католическия храм на град Малко Търново "Света Троица“, Академичен народен хор ще изнесе ортодоксална програма. Концертът се организира от Община Малко Търново и е под патронажа на кмета г-н Илиян Янчев.

Веднага след концерта си в Малко Търново, съставът се насочва към областния град – Бургас, където ще изнесе четвъртия, но този път фолклорен концерт. На сцената в морската градина, наречена "Охлюва“, на 13 септември, от 18.30 ч . жителите и гостите на град Бургас ще имат възможността да се докоснат до акапелното изкуство на Академичния народен хор.

Концертите се организират и финансират от общините домакини, и са с вход – свободен.