Знамето на Република България и флаговете на Европейския съюз, и на Варна, бяха издигнати днес на пилоните пред катедралния храм "Св. Успение Богородично“ в морския град. Официалната церемония бе по повод Деня на Варна.

Флаговете бяха издигнати под звуците на националния химн "Мила Родино", в изпълнение на представителния духов оркестър на Военноморските сили, предаде репортер на "Фокус".

Варненски първенци, сред които кметът, областният управител, народни представители, общински съветници, заместник кметове, кметове на райони, началници на държавни и общински служби, представители на браншови организации, бивши политици, духовни лица и други присъстваха на церемонията.

Официалната част за Деня на Варна продължава. В 19:30 часа ще се проведе церемония в Летния театър по награждаване с почетни звания и отличия и тържествен концерт с популярни изпълнения с участието на Симфоничния оркестър и солисти на Държавна опера – Варна. В 20:30 ч. ще започне празничен концерт с участието на: Dire Straits Legacy, Stereo Mc’s, Gipsy Kings, DARA и др. Лазерно-мултимедийно шоу (Сцена в Морската градина - пространството около Пантеона).

В 23:30 ч. гражданите и гостите на града ще бъдат зарадвани с празнична заря.