Днес, в Спортно училище "Тодор Каблешков“, по традиция с вдигане на Националното знаме на Република България, тържествено бе открита учебната 2023/2024 година, предаде репортер на "Фокус". Гост на първия учебен ден на училището за шампиони бе кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

"На първо място желая на всички да бъдете здрави, защото когато човек е здрав, той може да постигне всичко. Искам да ви пожелая и да бъдете дисциплинирани, да работите за мечтите си и успехите, изградете се като утвърдени имена в спорта, както в града, така и в страната. Това, за което знам, че е важно за вас е ремонтът на сградата на училището и заявявам, че в най-краткосрочен план той ще се случи, за да учите и да се развивате в по-добри условия. Нека с общи усилия да направим така, че градът ни да има все повече спортни успехи“, поздрави учители, ученици и родители на церемонията кметът Живко Тодоров.

Приветствие към присъстващите отправиха и директорът на Спортното училище Димо Неделчев, председателят на Общински съвет Стара Загора Мария Динева, зам.-кметът по "Спорт и младежки дейности“ Красимира Чахова, учители-ветерани.

Гостите се насладиха на изпълненията на Даяна Тарашева и Мила Господинова от балетна школа "Ферия“ , с ръководители Цветелина Желязкова и Стейси Банчева. 50 гълъба, символ на 50-ата годишнина на Спортно училище "Тодор Каблешков“ полетяха в небето малко преди да удари първият учебен звънец.

Част от официалните гости бяха още Надежда Чакърова, зам.-кмет по "Образование, здравеопазване и социални дейности“,  Станимира Димитрова, началник на отдел "Образование“, Петко Крумов, началник на отдел "Спорт и младежки дейности“, Валентина Бонева, председател на ПК по "Спорт и младежки дейности“ към ОбС, Динко Михайлов, член на ПК по "Спорт и младежки дейности“ към ОбС, Галина Петкова, директор на Основно училище "Кольо Ганчев“, състезатели на ПФК "Берое“, випуск 2019г.

Рени АТАНАСОВА