Конкурс за директор на седем училища в Ямбол провежда Регионалното управление на образованието. Крайният срок за подаване на документи е 19 август.

Конкурсите са за началните училища "Св. Св. Кирил и Методий“ и "Проф. Нойков“, за Средно училище ,,Св. Климент Охридски“, Езикова гимназия "Васил Карагьозов“, Природо-математическа гимназия "Атанас Радев", Професионална гимназия по икономика "Георги Ст. Раковски“ и Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника "Никола Й. Вапцаров“ - гр. Ямбол, общ. Ямбол.

Те ще се проведат в два етапа: писмен тест и събеседване с кандидата, което включва решаване на казуси и защита на концепция за стратегическо управление на институцията.

Документите се приемат в Регионално управление на образованието в града, на адрес ул. "Жорж Папазов“ 6 или на електронна поща rio_yambol@mon.bg, в случай, че кандидатът разполага с електронен подпис.

Освен документи, удостоверяващи придобитата степен на образование и трудовия стаж, кандидатите трябва да представят и концепция за стратегическо управление на институцията за период от три години.