Областният екип по приемна грижа - Стара Загора продължава кампанията за набиране на кандидати за професионални приемни семейства. Целта на кампанията е да повиши информираността на гражданите за услугата "Приемна грижа" и ползите от отглеждането на деца без родителска подкрепа в семейна среда. Това съобщиха от Общината. 

Кампанията стартира през месец октомври 2022 г., когато социалните работници от Екипа се срещнаха с желаещи да узнаят повече за услугата в градовете: Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Мъглиж, Павел баня и Раднево.

През месец юни 2023 г. Областният екип реализира редица срещи в населени места в областта, вземайки участие в Празник на черешата в с. Кирилово, Международен фестивал на лавандулата – гр. Чирпан, Празник на житото в с. Преславен.

В рамките на кампанията бяха раздадени рекламни материали, а услугата "Приемна грижа" бе представена пред широката общественост. Всички, проявили интерес, бяха запознати с процедурата за кандидатстване за професионални приемни семейства и получиха компетентен отговор на зададените от тях въпроси. Удовлетворение на екипа донесе и връчването на Грамота за участие в Десетото издание на Празник на житото – "Пътят на хляба" от Кметство с. Преславен.

Социалните работници от Областния екип по приемна грижа планират нови информационни срещи за популяризиране на услугата под мотото "Каузата да бъдеш приемен родител"!