В Кюстендил започва годишната среща на Асоциация на българските туроператори и туристически Агенти, предаде репортер на "Фокус“. Събитието е двудневно и стартира от 10.30 часа в един от хотелите в града. Членовете на АБТТА ще обсъдят най-важните и актуални теми за сектора, а мотото на срещата е "Туризъм и сигурност“.

Сред актуалните теми са: "Сигурност за потребителя“; "Сигурност за бизнеса“; "Туризъм и сигурност, в контекста на европейските политики“.

Домакин на срещата е община Кюстендил, която има амбицията да развие туристическия си потенциал и надгради туристическия си продукт . Предвидено е в първата работна сесия да бъдат лектори зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева и директорът в Дирекция "Туристическа политика" Мая Никовска. Темата е "Създаване на Туристически гаранционен фонд – нов задължителен инструмент за туроператорите“.

Участниците в срещата ще дискутират кибер рисковете в туроператорската дейност, PCI DSS изисквания от IATA и условия за кандидатстване за включване в програмата за безвъзмездни услуги на Хъб "Тракия“. Ще бъдат представени промените в директивата за пакетни пътувания в контекста на приоритетите в работата на ЕКТАА с новия Европарламент и ЕК.