IT специалисти от Велико Търново ще обучават ученици и учители от Южна Африка, предаде кореспондент на "Фокус“. Екипът на Тинузавър беше поканен в Йоханесбург, Южна Африка, за да проведе серия STEM работилници по електроника и роботика за ученици, както и обучение на техните учители. Това се случва след успешното представяне на търновците на изложението Bett в Лондон, където те анонсираха над 20 нови продукта.

"В продължение на една седмица деца от училища в Йоханесбург ще имат възможност да се присъединят към работилниците и да си сглобят миниатюрен компютър - станалия вече популярен Тинузавър Кидс.Микро, след което ще се научат да създават програми за него.В края на седмицата учителите на тези ученици ще преминат през еднодневно интензивно обучение по преподаване по STEM методиката, разработена от екипа на Тинузавър и също ще си сглобят Тинузавър Кидс.Микро“, обясняват още от екипа.

Повече информация можете да прочетете тук.

Тинузавър е единствена по рода си образователна платформа, съчетаваща три основни компонента: електронни микроконтролерни платки; учебно съдържание създадено от педагози с дълъг професионален стаж; и интензивни обучения за преподаватели. Оригинална българска разработка, създадена и произвеждана във Велико Търново и за първи път въведена като част от обучението във Великотърновския университет още през 2016 година.