Търновци стоят без централна топла вода, тъй като частна фирма не допуска екипите на Топлофикация до имота си, за да отстранят възникнала авария, предаде кореспондент на "Фокус". От топлофикационното дружество уточняват, че въпросната фирма е "Аерон“ ООД, намираща се на ул. "Магистрална“ №31. Компанията се занимава с производство на метали, сплави, отливки и полуфабрикати - преработка и търговия.

"Собствениците не дават достъп за извършване на ремонтни дейности, като цитирам техните думи: "Не ни интересува, как ще си оправят аварията, това не е наш проблем", заявява директорът на "Топлофикация-ВТ" Александър Димитров.

Той пояснява, че Чл. 67, ал. 2 от Закона за енергетиката предвижда лицата, които изграждат и експлоатират енергиен обект да имат право безвъзмездно да използват мостове, пътища, улици, тротоари и други имоти - публична собственост за прокарване, скачване, преминаване и поддържане на въздушни и подземни електропроводи, газопроводи, топлопроводи, водопроводи за енергийни цели, нефтопроводи и нефтопродуктопроводи, като осигуряват техническата безопасност и предприемат мерки за недопускане на щети.