Финалист в надпреварата под надслов "Бъди активен“, която се организира от Европейската комисия, е групата за здравословен начин на живот TarnovoRuns, предаде кореспондент на "Фокус“. Старостоличаните участват в категорията "Местни герои“ и със сигурност ще грабнат едно от първите три места, като са преборили конкуренция от цяла Европа. Това се случва за пръв път в нашата история – българи да са финалисти в която и да е част на състезанието. С този си успех организацията се превръща в пример не само за всички 27 държави в Европейския съюз, а и на цяла Европа.

Номинацията е за създателя на TarnovoRuns Калин Василев – Калинба. Неговите двама конкуренти в последния етап са Ефстратиос Александропулос от Гърция и Мартино Кораца от Испания.

Официалното връчване на призовете ще се случи на тържествена церемония в Брюксел на 23 ноември. Всеки от финалистите ще получи парична награда в размер на 2500 евро, а победителите в четирите категории ще грабнат по 10 000 евро, посочват от Европейската комисия.