Част от жителите на Велико Търново подкрепят протестите на земеделците, но смятат, че те не трябва да се случват по главни и второстепенни пътища в страната, а в столицата. Това става ясно от коментарите им в социалните мрежи, където се публикува информация за стачните дейности, тяхното развитие и тяхната продължителност, предаде кореспондент на "Фокус“.

"Няма лоши да протестират, ама на жълтите павета. По пътищата е неприятно да висят пътуващите, всеки, който е тръгнал някъде, иска да стигне на време“, пише един от потребителите.

"Не на Шереметя, там депутати и министри няма. В София на паветата има сграда с надпис, тук може само да се псува и да как да им помогнем?“, казва друг потърпевш от обстановката.

Трети предлага родните земеделски производители да вземат пример от Франция, Италия, Белгия и Гърция.

"С протести по главните транспортни артерии в страната, според мен нищо няма да се промени“, допълва той.

"Аз ги подкрепям ,защото искам да консумирам българска продукция, а не на Европа пръсканите боклуци, които от магазина до вкъщи са се развалили и получавам алергия от консервантите За това Ви уведомяват, съвестни хора, къде точно ще е протеста, за да си намерите алтернативен маршрут. Ракът, от който умират ежедневно комшии, роднини и приятели са точно от тези консерванти, но като няма друго, а защо няма другото?“, пита разгневена дама.

Има и такива, които са против протестите. Те са на мнение, че повечето хора от бранша печелят достатъчно и нямат основание за исканията си. Обявяват подкрепата си за малките и средни производители, които според тях наистина имат нужда от подкрепа. Не са единици и тези, които призовават земеделците да се откажат от занаята си и да се захванат с нещо друго.

Дали протестите ще бъдат прекратени предстои да се разбере в рамките на днешния ден, след срещата с министър-председателя Николай Денков.