Жителите и гостите на Велико Търново оцениха високо инциативата с раздаването на топъл чай в студеното време, предаде кореспондент на "Фокус". Всеки, който се спря при екипа на местната администрация, за да го почерпят с чай, беше приятно изненадан и истински благодарен.

"Много приятна изненада в тези студени, мразовити дни“, каза една от дамите. 

Подобни инициативи според хората са не само приятни, но и много полезни. 

"Много хубаво! Стоплят се душите и сърцето!“, каза друга търновка.

С топъл чай се почерпи дори рускиня, която гостува в Търново и призова:

"Ето така трябва да се мисли – един на друг".

Хората се спираха не само, за да вземат топъл чай, но и да кажат топла дума.

"Тези, които се спират при нас се усмихват, благодарят ни хубав да е денят ни, да бъде топло при нас!“, обобщи Кристина Георгиева от Община Велико Търново.

Освен топъл чай, част от жителите на Търново, които нямат възможности, получиха и топла храна. Това не е еднократна инициатива, а целогодишна и от нея се възползват над 60 човека само във Велико Търново и над 200 в цялата община.

"Днес има супа – картофена и второто е кюфтенца с бял сос. Всеки ден идват за нея. И какви хора – всякакви – с психически отклонения, с други – физически, да кажем, но като цяло нуждаещи се", разказва работничката в кухнята Юлия Кънева.

Социалната кухня няма да спира да работи, дори когато се затопли, а инициативата с чая продължава и утре – още в 8:30 часа.