Почитатели на изкуство в 11 града са зарадвали през април артистите от Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов“ във Велико Търново. От културната институция уточняват за "Фокус“, че в рамките на априлското турне са представени четири от знаковите заглавия в афиша им. Това са "Не сме от тях“ по разказите на Чудомир, концертът "Дихание“ с участието на гост-звездата Орлин Горанов и детските постановки "Пипи Дългото чорапче“ и "Ян Бибиян“.

Със спектакъла "Не сме от тях“ актьорите от драматичния състав са изправили на крака публиката в пет града – Димитровград, Бургас, Стара Загора, Раковски и Габрово. През март постановката е допринесе и за поредното признание на великотърновския театър. Актрисата Стефка Златкова спечели наградата за най-добра женска роля "Как' Сийка“ от Първия национален фестивал на комедийните спектакли "Чудото“, който се проведе в Павел баня. Със същото заглавие екипът на МДТ завоюва наградата "Комедиен хит на сезона“ на Чудомировите празници в Казанлък.

С новото детско заглавие "Ян Бибиян“ актьорите са гостували във Велики Преслав, а с "Пипи Дългото чорапче“ са зарадвали децата в Стара Загора.

Успешното турне завърва в Раднево с концерта "Дихание“ със симфоничния оркестър и солисти на великотърновския театър, в който участва и обичаният Орлин Горанов. Музикалното събитие е гостувало още в Ямбол, Дупница, Кюстендил и Етрополе.

Ново национално турне с концерт-спектакъла "Балканика“ със специалното участие на Йълдъз Ибрахимов подготвя ръководството на великотърновския театър. На 12 юни уникалният проект с популярни мелодии от българския, сръбския, турския и румънския фолклор, претворени от симфоничния оркестър на МДТ, ще бъде представен в зала "България“ в София. Концертът на престижната национална сцена е в рамките на 55-ото издание на Международния фестивал "Софийски музикални седмици“. На 18 и 19 юни театърът ще гостува с "Балканика“ в Шумен и Разград.