Туристическо влакче отново обикаля улиците на Велико Търново в топлите месеци. И през този сезон то предизвиква сериозен интерес не само у посетителите на града, но и у местните, предаде кореспондент на "Фокус“. Атракционът пътува в дните от сряда до неделя /включително/, като работното му време е от 11:00 до 16:00 часа. Почива в най-топлата част на деня – от 14:00 до 15:00 часа. Маршрутът на влакчето минава през основните забележителности в старата част на Велико Търново.

Тръгва от Общинския паркинг на улица "Крайбрежна“, преминава през парка с миниатюрите "Търновград – духът на хилядолетна България", като спира на паркинга. Следващите спирки са църквите "Св. св. Петър и Павел" и "Св. Иван Рилски" , пред офиса на Туристическия център - на ул. "Никола Пиколо“, на улица "Велчо Джамджията", на площад "Съединение“ и последната спирка е площад "Цар Асен I".

Влакчето потегля на всеки кръгъл час от 11:00 до 16:00 часа от паркинга на ул. "Крайбрежна“ и в 11:30, 12:30, 13:30, 15:30 и 16:30 часа от площад "Цар Асен I“ пред АМР "Царевец“.

Желаещите ще могат да се качват и от спирките покрай парк "Мини България“, църквата "Св. св. Петър и Павел“, пред АМР "Царевец“ и преди гранд хотел "Янтра“. Указателни табели с маршрута и разписанието са разположени покрай всяка спирка на влака. Чрез атракциона гостите и жителите на старата столица могат да обиколят някои най-посещаваните исторически паметници от Средновековието.