Община Търговище обяви обществена поръчка за снегопочистване на 211 км от общинската пътна мрежа за сезоните 2024-2025 и 2025-2026. Кандидатите трябва да са с опит в снегопочистването, както и да разполагат с необходимата техника и персонал.

В поръчката попадат участъците: Дралфа – Миладиновци; Давидово – Съединение; Пробуда – Певец; Божурка – Александрово; Макариополско – Буйново; Руец – Кралево; Пролаз – Драгановец; Лиляк – квартал Въбел - местен път "Чокята" - Момино.

Желаещите да участват в откритата процедура могат да подадат оферти за една, за няколко или за всички осем обособени позиции. Срокът за кандидатстване е 24 октомври.

Плащанията към изпълнителите ще се извършват на база свършена работа и след представяне на протоколи за отработените часове. Първичният контрол ще се извършва от експерти от администрацията и от кметовете или наместниците по места.

Прогнозната стойност на поръчката е 273 000 лв. без ДДС. Средствата са осигурени от Министерство на финансите като трансфер за местни дейности за снегопочистване на общинската пътна мрежа.