През почивните дни на територията на област Търговище са установени и задържани за срок до 24 ч трима водачи, управлявали МПС с концентрация на алкохол в издишания от тях въздух над 1,2 промила/престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс/. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

На 21.04.2022 г. в 9,30 ч на път I-4/София-Варна/ в община Търговище, км 218+200 – до кантона на Областното пътно управление, е извършена полицейска проверка на пътуващ в посока гр. Варна лек автомобил "Нисан Алмера“ с търговищка регистрация – собственост на жена от гр. Омуртаг, и управляван от 46-годишен водач от с. Ястребино, община Антоново.

При извършена проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест "Дрегер“ е установено, че водачът управлява моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,29 промила. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На същия ден около 13,40 ч е била извършена полицейска проверка на лек автомобил "Ауди“ с търговищка регистрация на ул. "Цар Освободител“ в гр. Омуртаг. Автомобилът е собственост на мъж от гр. Търговище и е бил управляван в посока към автогарата от 55-годишен правоспособен водач от с. Божурка, община Търговище.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест "Дрегер“ е установено, че същият е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол 1,94 промила в издишания от него въздух. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.