Заместник-кметът на столичния район "Илинден" Радослав Колев се оттегля от поста. Новината съобщи лично той в личния си профил във Facebook, проследи "Фокус"

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Скъпи приятели!

В ролята ми на заместник-кмет на район "Илинден", винаги съм търсил и защитавал обществения интерес. Последните няколко месеца бяха изключително предизвикателни за мен, но в нито един момент нямах съмнение, че ще работя така, че нашия район най-накрая да започне своето дългоотлагано развитие.

На лице е правен казус, с мое участие в дружество от 2016 година, което никога не е извършвало дейност, не е регистрирано по ДДС и е със статус замразено! Дали съм в нарушение или е налице грешка, ще се установи от надлежните органи.

Влязох в район "Илинден" с намерение за промяна на модела на работа и затова съм готов да понеса последствията за допуснатия пропуск, ако се установи такъв! Междувременно и с цел - запазване на професионализма и безпристрастното изпълнение на дейността в района, аз поемам своята отговорност и се оттеглям от поста зам.-кмет до приключване на всички проверки!