След успешната премиера на спектакъла "Гимнастика за бременни" екипът на врачанския театър продължава да обогатява своя репертоар. Новото представление "Убийството на Гонзаго" от Недялко Йорданов е съвременна интерпретация на класическо произведение, което публиката може да види на сцената. Режисьор на постановката е Пресиян Кузов, който е завършил "Актьорство за драматичен театър" в Театрален колеж "Любен Гройс" в класа на проф. Надежда Сейкова, както и "Режисура за драматичен театър" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Маргарита Младенова. Поставял е пиеси на сцената на плевенския театър, а "Убийството на Гонзаго" е първата му постановка във Враца. Сценограф на представлението е Габриела Кърджилова, а композитор на пиесата е Дамян Михайлов, съобщиха от театъра.

В новия спектакъл на врачанския театър участват актьорите Борислав Сарафанов, Цветана Горкиева, Петър Горанов, Ивайло Вълчев, Теодор Софрониев, Борислав Борисов, Анастас Жайгаров и Кирил Стаменов. В две от главните роли зрителите ще могат да видят и най-новите попълнения в трупата на театъра- Велина Георгиева и София Джустрова, които само преди две години са завършили НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Снежина Танковска.

Почитателите на театралното изкуство във Враца ще могат да гледат новата постановка "Убийството на Гонзаго" от Недялко Йорданов за първи път в началото на месец март 2024 г.