За година от назначаването на постоянен директор на общинския театър "Любомир Кабакчиев“ са реализирани 356 представления, поставени пред над 21 000 души. За същия период театърът отчита най-висок ръст на собствени приходи от 12 години насам, а именно 139 000 лв, предаде репортер на "Фокус".

Театърът се радва и на нови постановки, а премиерите на спектаклите "Взрив“ и "Кино Чехов“, както и възстановяването на "Нощта преди Албена“ позволяват на посетителите да се радват на различни жанрове и стилове.

За най-малките за пръв път е създаден Коледен спектакъл, а реперторът с представления е допълнен от ново заглавие "Косе Босе“.

С началото на новия сезон, жителите и гостите на Казанлък ще имат удоволствието да се радват и на още нови заглавия. "Не се обличай за вечеря“ от Марк Камолети, както и "Котаракът в чизми“ ще бъдат представени с премиери през септември. През ноември, театърът е подготвил мащабен проект, по който работи от началото на годината, а именно "Балкански пътешественик“ с режисьор Тодор Вълов.

Едно от значимите събитие, съпровождащо изминалата творческа година, е участието на театъра в 13-тото издание на ПроТекст. Световната премиера на пиесата "Три обиколки около света“ бе именно на сцената на театър "Любомир Кабакчиев“ във формат пърформанс-четене, като такова се провежда за пръв път извън столична сцена в историята на ПроТекст. В този проект общинският театър бе равнопоставен партьор на Народен театър "Иван Вазов“, РЦСИ "Топлоцентрала“ и "Юродрам“ – България. На този етап се водят преговори с авторът на текста на пиесата, проектът да остане като постоянен в репертора на театъра.

През изминалата година в театъра се случиха и промени в състава на актьорите, като същият назначи кастинг, на който в Нов български университет се явиха 16 кандидати за актьорски места в трупата. Театърът се радва на изключителен интерес от страна на млади творци, които са избрали Казанлък мястото, на което да покажат своя талант.