Започват проверки относно ползването на питейна вода за поливане. Това съобщи в края на заседанието на Общинския съвет в Кюстендил кметът инж. Огнян Атанасов, предаде репортер на "Фокус“. Кметът посочи, че към момента има проблеми по места с водоподаването. Той е провел среща с ръководството на "Кюстендилска вода“.

"Започваме съвместни проверки, заедно и с органите на МВР, за нерегламентирано поливане и за незаконни отклонения. Проверките ще бъдат постоянни. Виждам, че нашите кметове по малките населени места явно се притесняват да санкционират, защото до момента няма нито един санкциониран. Ще трябва да вземем ние нещата в ръце“, каза инж. Огнян Атанасов.

Той допълни, че в много от селата, освен амортизираната водопроводна мрежа, проблем е и поливането с вода за питейно-битови нужди.

Към момента най-сериозен е проблемът с водата в село Шипочано. Там се е развалила помпа. Поръчана е нова, но тя ще бъде доставена най-рано на 6 август. В селото се кара вода с водоноски, а дружеството към момента не разполага с помпа, която да бъде монтирана. В село Радловци се очаква проблемът с двигателя на помпата да бъде решен днес. Днес е имало проблеми в квартал "Герена“ и в района на автогарата. Към момента той е отстранен.

"Лично при мен дойдоха няколко наши съграждани, които подадоха сигнали за хора, поливащи по селата. Ще говоря и с кметовете по селата. Ако при вас дойдат сигнали, информирайте ни своевременно“, призова общинските съветници кметът.