В залата на ОНЧ "Св.св. Кирил и Методий" бе проведена първата трудова борса под наслов "Работа за всеки“, която е част от Проект "Социално-икономическа интеграция на уязвими групи и интегрирани мерки за подобряване на достъпа до образование в община Велинград". Това съобщиха от общинската администрация.

Дейността на проекта е насочена към оказване съдействие за намиране на подходяща работа и насочване към интервюта с работодатели за конкретни работни места.

На срещата присъстваха работодатели с които се осъществи пряк контакт между заинтересованите лица. С тях ще работи екип от специалисти, които ще имат за цел да помогнат както на лицата, така и работодателите.

Поканени бяха и представители на Дирекция бюро по труда които предоставиха информация за възможностите за реализиране на пазара на труда, правата и задълженията на търсещите работа лица.

Предвидените дейности, поддейности и комплексни мерки ще осигурят условия и възможности за започване на работа и са насочени към осигуряване на устойчива заетост и повишаване качеството на живот на жителите на общината, включително и на представителите от целевите групи.

Част от информационната кампания “Отново на работа" са и трудовите борси които ще се проведат на 2-ри и 3-ти март от 10:00 часа в залата на ОНЧ “Св. Св. Кирил и Методий" и на 4-ти, 5-ти и 6-ти март в 10:00 часа в залата на НЧ "Методий Драгинов-1936г.“ в с . Драгиново.