Трима неправоспособни водачи са заловени за денонощие във Великотърновско. От Областна дирекция на МВР - Велико Търново уточняват, че единият от тях е непълнолетен.

Вчера следобед в областния град е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 29-годишен от село Петко Каравелово. В хода на проверката е изяснено, че водачът е седнал зад волана в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на автомобила. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.

В землището на свищовското село Хаджидимитрово е проверен колесен трактор, с прикачено ремарке, без регистрационни табели, управляван от 70-годишен от село Джулюница. В хода на дейностите е изяснено, че водачът не притежава необходимата категория за управляваното от него превозно средство. Срещу него е започнато бързо производство. Същия следобед в еленското село Майско е спрян мотоциклет, управляван от непълнолетно момче от село Беломорци. В хода на проверката е изяснено, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувана преписка.