Трима са пострадали при катастрофи в Старозагорско, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

По първоначална информация на 1 август, в 02.40ч. по ул."Св. Отец Паисий" в Стара Загора, се е движело индивидуално електрическо превозно средство, управлявано от 43-годишен мъж. На кръстовището с ул. "Боруйград", той е изгубил контрол над ИЕПС и е паднал на пътното платно. Мъжът е пострадал, настанен е в болнично заведение с опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от екип на сектор "Пътна полиция". Образувано е досъдебно производство.

В 10.30ч., по АМ "Тракия", км163, е настъпило друго пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между л.а."Рено", управляван от 18-годишен мъж, л.а."Тойота", управляван от 26-годишна жена и друг л.а."Тойота"м управляван от 49-годишна жена. Пострадал е пътник в л.а."Рено" – 18-годишен мъж, който е обслужен амбулаторно и е освободен. Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати. В РУ-Чирпан е образувано досъдебно производство.

Около 12.20 ч., в гр.Чирпан, на улица в индустриалната зона в града / до бивше ЗЗУ/, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между л.а."БМВ", управляван от 22-годишна жена и паркиран т.а."Рено". Пострадала е 17-годишна пътничка в л.а."БМВ", която е била обслужена амбулаторно и е била освободена. Водачката е тествана за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е отрицателен резултат. В РУ-Чирпан е започнато досъдебно производство.