Трима души, сред които и дете, пострадаха при пътни инциденти в Старозагорско през изминалото денонощие, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 2 септември, около 11.45ч. в гр.Стара Загора по улица без име, източно от блок на бул. "Св.Патриарх Евтимий", е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между т.а. "Мерцедес", управляван от 49-годишен мъж и 86-годишна пешеходка. Пострадала е жената, която след това е настанена за лечение в болнично заведение, с опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е нулев резултат. В сектор "Пътна полиция" е образувано досъдебно производство.

На същия ден, около 19.05ч. на кръстовището на ул."Цар Калоян" с ул."1-ви май" в гр.Мъглиж, е настъпило друго пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между л.а. "Дачия", управлян от 62-годишна жена и електрически скутер, управляван от 51-годишен мъж. Пострадали са возещо се на скутера 8-годишно момче и водачът на скутера. Те са получили различни наранявания. Момчето е оставено за наблюдение в болнично заведение, без опасност за живота, а мъжът е прегледан и е освободен, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство. За жената уредът отчел нулев резултат, а за мъжа 0.62 промила. В РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство.