Трима души са били блъснати на пешеходни пътеки в област Бургас. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас. И трите случая са от 15 декември т.г. Първият инцидент е станал около 11.20 часа на кръстовището на бургаските улици "Княз Борис І" и "Цар Калоян". Л.а. "Хонда Джаз", с бургаска регистрация, управляван от 45-годишен бургазлия отнема предимството и блъска пресичащата по пешеходна пътека 33-годишна бургазлийка, която получила контузия на левия глезен (пешеходката отказала да получи медицинска помощ).

Вторият случай е от около 12.18 часа на кръстовището на бургаските улици "Ал.Г.Коджакафалията" и "Апостол Войвода". Л.а. "Ауди А 3", с бургаска регистрация, управляван от 47-годишен бургазлия, при извършване на ляв завой, отнема предимството и блъска пресичащата по пешеходната пътека 45-годишна жена от село Веселие, която с контузия на главата, е прегледана в УМБАЛ - Бургас и освободена за домашно лечение.

Третият инцидент е станал около 17.55 часа на айтоската улица "Хаджи Димитър", до бл. 20. Л.а. "Нисан Алмера", с търговишка регистрация, управляван от 18-годишен айтозлия, при движение с несъобразена с пътните условия скорост (мокра пътна настилка и валеж от дъжд), отнема предимството и блъска пресичащ пътното платно 57-годишен айтозлия по пешеходна пътека, намираща се между автогарата и кръговото кръстовище. Пешеходецът с контузия на левия глезен, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение. Водачът на автомобила и пострадалия пешеходец са тествани за употреба на алкохол, като пробите са били отрицателни.