Трима души пострадаха при пътни инциденти в Старозагорско за последните три дни, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 30 август, около 16.10ч., по ул."Козлодуй" в Казанлък е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация е самокатастрофирало АТВ, управлявано от 43-годишен мъж. Водачът отказал да бъде прегледан от медицински екип. Отказал е и да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества. В РУ-Казанлък е започнато бързо производство за управление на МПС, което не е регистрирано по надлежния ред.

На 31 август, в 05.05 ч., по път ІІ-55 /Гурково - Велико Търново/ е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация е самокатастрофирал мотоциклет "Ямаха", управляван от 51-годишен мъж. Водачът е пострадал. Обслужен е амбулаторно и е освободен по негово желание, без опасност за живота. Той е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, уредът отчел 1.70 промила. В РУ-Казанлък е образувано бързо производство. Мъжът не е задържан поради здравословното му състояние.

На същата дата, в 22.20ч. в РУ-Раднево, е получено съобщение за друго пътнотранспортно произшествие межу лек автомобил и мотоциклет на Околовръстен път в Раднево. Местопроизшествието е посетено от полицейски екип. По първоначална информация, то е между мотоциклет "Хонда", управляван от 44-годишен мъж и л.а."Фолксваген", управляван от 39-годишна жена. Пострадал е мотоциклетистът, който е настанен за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство – за жената е отчетен отрицателен резултат, за мъжа уредът отчел 0,68 промила. Мъжът е отказал да даде кръв за изследване за наличие на наркотични вещества. В РУ-Раднево е образувано досъдебно производство.

На 1 август, около 14.40ч. по АМ "Тракия" /км. 226+500, посока София/, в землището на общ. Стара Загора, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация е самокатастрофирал л.а."Мазда" управляван от 43-годишен мъж. Вследствие на ПТП са причинени щети по МПС и 5 бетонни оградни колове и 24м оградна мрежа. Пострадал е водачът. Той е получил различни наранявания, настанен е в болнично заведение, с опасност за живота. Поради невъзможност да бъде тестван за употреба на алкохол е взета кръв за анализ. В сектор "Пътна полиция" е образувано досъдебно производство.