Трима дрогирани шофьори задържаха за два дни във Видинско, като само в неделния ден са задържани дрогирани мъж и жена седнали зад волана, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция  /ОД/ на МВР-Видин.

33-годишен жител на ловешкото село Славяни, шофирал лек автомобил “Опел Корса“, с видинска регистрация, под въздействието на наркотично вещество – бензодиазепин. След проверка в петък вчерта той е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Мъжът е дал проба за медицинско изследване в Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/. По случая е образувано досъдебно производство.

В неделния ден, около 14:39 ч. в град Видин при извършена проверка на лек автомобил "Форд Фокус“ с монтанска регистрация, полицаите установили, че 19-годишен видинчанин управлява автомобила след употреба на наркотични вещества-амфетамин, установено с техническо средство. Мъжът дал проби за медицинско изследване в ЦСМП-Видин, задържан е в РУ-Видин за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство

На 16 юли около 19.20 часа, в близост до бензиностанция "Фанти Г“ в областния град, униформени спрели за проверка лек автомобил "Форд Фиеста“, управляван от 31-годишна видинчанка. При тестването ѝ с техническо средство, пробата реагирала положително на канабис. Жената отказала проба за медицинско изследване в ЦСМП, задържана е до 24 часа в РУ-Видин. По случая е образувано бързо производство.

За последната една седмица полицията е установила и задържала седем шофьори, управлявали своите автомобили след употреба на наркотици, съобщават от ОД на МВР-Видин. От пресцентъра на дирекцията съобщиха за Фокус, че от началото на годината до днес, при проверки в региона пътните полицаи са установили 36 водачи, управлявали МПС под въздействието на наркотични вещества, като тенденцията през последния месец е да зачестяват случаите на седнали зад волана дрогирани шофьори.