Тридневно кино приключение за създаване на късометражни филми ще се състои за първи път в Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Стара Загора, Национален фонд "Култура“ и Национален филмов център. Домакин на безплатните майсторски класове, които ще се проведат в периода 27 – 29 септември, е Регионална библиотека "Захарий Княжески“.

Инициативата The Challenge ("Предизвикателството") е насочена към филмови ентусиасти на възраст между 16 и 23 години, които искат да покажат и развият своя талант в областта на киното.  Не се изисква участниците да притежават опит, или професионална техника при заснемането на филма. Участието е безплатно.

Участниците ще имат възможността да се включат в майсторски класове, водени от професионалисти в киноиндустрията, сред които Станимир Гъмов (актьор), Димитър Радев (сценарист), Китодар Тодоров (актьор и режисьор), Кристина Верославова (актриса) и Николай Мутафчиев (продуцент, режисьор, актьор).

По време на интензивния курс ще бъдат обхванати различни теми от кинорежисурата, продуцентството, сценарното писане, операторското и актьорското майсторство.

Във финалния етап отборите ще създадат късометражен филм с продължителност до 10 минути само в рамките на 24 часа. Темата на филма ще бъде изтеглена непосредствено след майсторските класове. Всеки отбор, успял да приключи снимачния процес навреме, ще има възможност да представи своя филм пред публика на официална прожекция. 

Отборът победител, избран от менторите, ще спечели голямата награда от 1000 лв. и ще се състезава за националната награда.

ТУК може да се регистрирате за събитието и да се запознаете с програмата.  на събитието:

Фейсбук страница

Инстаграм страница

Телефон за контакти: 0885133848