"Добре дошли в Стара Загора – град на поетите, липите и правите улици. От името на кмета Живко Тодоров приветствам всички вас на днешната конференция“. С тези думи Делян Иванов, директор на Дирекция "Правни дейности, обществен ред и административно обслужване“, се обърна към всички присъстващи на есенната национална конференция на българската адвокатура в Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Тя започна снощи и ще продължи до неделя.

Основната тема на тридневния форум е "Актуалните проблеми в дейността на адвокатските колегии в защита на професионалните права, честта и достойнството на адвокатите“.

"Поздравявам Висшия адвокатски съвет за новите концепции, по които работи за развитие на престижа на българската адвокатура“, каза Делян Иванов. 

"Лично аз съм благодарен на гилдията, защото преди 12 години тя ми даде старт като младши адвокат от Софийска адвокатска колегия“, разказа още директорът на правната дирекция в Община Стара Загора. Делян Иванов получи плакет, предназначен за кмета на града Живко Тодоров. Благодарственото отличие му бе връчено от д-р Ивайло Дерменджиев, председател на Висшия адвокатски съвет.

Г-н Делян Иванов пожела успех и ползотворни дискусии по време на конференцията. Събитието уважи и Ивета Лазарова, председател на Общинския съвет в Стара news pic 2
©
Загора. "Адвокатската професия е една от най-престижните и значими професии, но и е една от най-трудните. Предизвикателствата са много и ние всички сме наясно с тях“, сподели г-жа Лазарова.

"Провеждането на конференция като днешната е от съществено значение, а превръщането и в традиция е достойно за уважение. Пожелавам успех и ползотворна работа“, заключи Ивета Лазарова.

По време на тридневната есенна конференция на българската адвокатура ще се проведат редица дискусии, свързани с актуалните проблеми в работата на адвокатските съвети. Участниците ще споделят за трудностите, добрите практики и възможните решения в работата на адвокатските съвети.