Тридесет и четвъртото заседание на Общински съвет - Ловеч, се свиква на 24 февруари (четвъртък) 2022 година, съобщиха от Община Ловеч. Началото е от 10.00 часа в заседателната зала на Община Ловеч, при спазване на въведените санитарни мерки. Това става ясно от поканата до градските старейшини, изпратена от Петър Цолов, председател на Общински съвет-Ловеч, на основание чл. 25, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Проекто-дневният ред засега включва 22 точки.

Първата точка е питане на общински съветник за проекти и финансиране за преустройството на бившата казарма.

Следват отчет-анализ за дейността на РУ - град Ловеч през 2021 година, информация за ПТО и работата на сектор "Пътна полиция“ при ОДМВР, отчет за дейността на отдел "Контрол и сигурност“ и звено СОО за периода, годишен отчет за изпълнение на Програмата за управление на Община Ловеч за мандат 2019-2023 г., за втората година от мандата.

Ще бъде внесен отчет за изпълнение на решенията на Общински съвет Ловеч, приети до 31 декември 2021 година и решения, останали за наблюдение през предходни отчетни периоди, както и писмен отчет на кмета на Община Ловеч по чл. 8, ал. 4 от Наредбата за командировките в страната за периода 01.07.2021 г. до 31.12.2021 г.

Освен това предвидено е да се гласува годишен отчет за дейността на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества към Община Ловеч за 2021 г., както и отчет за дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Ловеч за 2021 година.