Три училища от Община Павел баня спечелиха проекти за обновяване на класните стаи, предаде репортер на "Фокус". Това са ОУ "Генерал Скобелев" – с. Скобелево, ОУ "Васил Левски" – с. Горно Сахране, и СУ "Христо Ботев" – Павел баня.

Спечелените проекти са по модул “Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“ по национална програма "Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“.

В ОУ "Ген. Скобелев", с. Скобелево, проектът е на стойност 14 563 лв. и включва обновяване на класни стаи по География и икономика и по История и цивилизация с нови шкафове, карти, макети и др. По проекта ще бъде обособен и кът за четене – пуфове, книги, рафтчета и др.

В ОУ "Васил Левски", с. Горно Сахране, проектът е на стойност 15 000 лв. и включва обновяване на учебни кабинети по История и цивилизации, Български език и литература и Английски език. Ще бъде направено и обновяване на училищна библиотека. Предвидени са средства за провеждане на инициативи в  нея. Ще се създаде още и стая за занимания по интереси за целодневна организация на учебния ден. Със средствата от Националната програма ще бъдат закупени обзавеждане, консумативи, материали, книги и игри с цел ефективна организация и провеждане на целодневната организация на учебния ден.

В СУ “Христо Ботев" в гр. Павел баня спечеленият проект е на стойност 13 548 лв. В него е заложено обновяване на учения кабинет по БЕЛ, обогатяване на библиотечния фонд и модернизиране на училищната библиотека.

Рени АТАНАСОВА