814 лица и 654 моторни превозни средства са проверени в област Благоевград от началото на днешния ден в изградените 35 КПП-та, съобщиха от ОДМВР – Благоевград. Съставени са 28 акта за установено административно нарушение и 141 фиша по Закона за движение по пътищата, съставени са 24 протокола по Закона за МВР. Задържани са 20 души.

Проверени са 3 сигнала за нарушение на политическите права на гражданите, за които своевременно е уведомена компетентната прокуратура. Извършени са проверки на 17 питейни и увеселителни заведения, на 43 търговски обекта, на 9 пункта за черни и цветни метали, на 6 автоморги и сервизни депа, както и на 16 заложни къщи. Намерени и иззети са около 27,700 грама марихуана и около 4 грама амфетамин.

Образувани са четири досъдебни производства, едното от които по чл. 343б, ал.1 от НК, а останалите три – по чл. 354а, ал. 3 от НК.

Припомняме, че от началото на днешния ден на територията на ОДМВР-Благоевград е в ход специализирана полицейска операция за противодействие на битовата, конвенционалната престъпност и престъпленията против политическите права на гражданите. Освен полицейски служители на ОДМВР-Благоевград и служители на ГД "Жандармерия“, в операцията участват и представители на НАП, БАБХ, РДГ-Благоевград и Агенция "Митници“, съобразно тяхната компетентност.