Сигнал за пожар в жител блок в землището на стражишкото село Балканци е получен сноши на тел. 112, предаде кореспондент на "Фокус“. Обаждането направено около 22:00 часа, уточняват от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“. На място незабавно е изпратен екип. Докато пожарникарите пристигнат, огънят е унищожил 10 дка пшеница. Служителите на реда са спасили други 400 дка посеви.

Причините, според компетентните, са в процес на установяване, но има съмнения за умишлен палеж. Огледите и работата по случая продължават.

През денонощието на тел. 112 са получени още сигнали за две запалени къщи – в свищовското село Алеково и горнооряховското село Янтра. При първия е унищожена част от покрива на сградата, има и изгоряло имущество. Втората къща в изцяло изгорена, като е спасен единствено навес, намиращ се в двора на имота. Пострадали няма. Първият пожар е предизвикан от небрежност, а вторият – от късо съединение.

Горели са още отпадъци в Стражица, суха трева в Драганово, Полски Тръмбеш и Свищов. При тези пожари няма материални щети.