От ОДМВР-Русе съобщиха , че на 2 февруари е постъпил сигнал от стопанин на имот в русенския квартал "Родина“ за установено от него проникване и кражба от барака. Постройката е била пригодена за гараж и се намира двора на къща. Потърпевшият е заявил липсата на различни вещи – електрически машини, удължители, инструменти и други. Нанесените щети се уточняват. По случая е образувана проверка, по описа на Първо РУ, с оглед извършено престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК.

Кражба от павилион в русенския квартал "Здравец“ разследват служители на Второ РУ. За случая е подаден сигнал на 3 февруари. Установено е, че чрез повреждане на метална ролетна решетка и счупване на панти на алуминиево прозорче е проникнато в павилиона и са отнети около 200 кутии от различни марки цигари. Щетата е заявена за 1200 лева. Извършен е оглед на местопроизшествие и по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3 от НК, по описа на Второ РУ.

На 4 февруари в Първо РУ е сигнализирано, че в периода от 1 декември миналата година е била извършена кражба от имот в квартал "Долапите“. Според заявеното, предмети на посегателството са станали различни ел. инструменти и машини, както и мотоциклет "Кийуей“. На адреса е извършен оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група на полицията, иззети са веществени доказателства и е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.195 от НК, като случая се разследва от служители на Първо РУ.