Три пътни инцидента са регистрирани във Великотърновска област в първия учебен ден. За щастие при катастрофите няма пострадали деца, уточняват от Областна дирекция на МВР - Велико Търново.

62-годишен мъж от Свищов е с опасност за живота. Рано сутринта, около 5:30 часа, той е бил блъснат на кръстовище в крайдунавския град. Инцидентът се е случил при мокра пътна настилка. 27-годишен шофьор помина възрастния мъж. Пострадалият е с черепно-мозъчна травма. Насочен е за лечение към УМБАЛ в Плевен, където е приет за лечение, с опасност за живота.    

В РУ Свищов е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1, буква б от НК.

При друга катастрофа, станала около 8:30 на главен път Русе - Велико Търново е пострадала жена. Лек автомобил “Сузуки суифт" с русенска регистрация излиза от пътното платно, завърта се няколко пъти вдясно по посоката си на движение, блъска се в крайпътно дърво и пада в пропаст около 15 метра под нивото на пътната настилка. 18-годишната водачка е настанена в реанимация на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов" с опасност за живота и множество травми по тялото.

В РУ Горна Оряховица е образувано досъдебно производство по чл.342 ал.1 б.б от НК.

Около 15:00 часа по път II-53 товарен автомобил “Ситроен джъмпер", управляван от 38-годишен мъж от село Миндя, не спазва дистанция спрямо движещия се пред него в същата посока лек автомобил “Шкода октавия" и го блъска в задната част. От произшествието е пострадал водачът на втория автомобил с диагноза блок на шийни прешлени. Освободен е за домашно лечение.

ПТП е обработено по административен ред.